Son yıllarda özellikle kış aylarında tuzlu atıştırmalıklara olan rağbetin artmasıyla birlikte, kavrulmuş tuzlu fındık da tezgahlardaki yerini aldı. Tadına doyum olmayan bu lezzetli atıştırmalığın aynı zamanda sağlığa birçok faydası bulunuyor.
Kavrulma işlemi fındığa hem lezzet hem de crocanlık katarken, eklenen tuz ise tadı daha da zenginleştiriyor. Ancak tuz miktarına dikkat etmek de önem arz ediyor. Bu nedenle tuz miktarı dengeli olan kavrulmuş tuzlu fındıklar tercih edilmeli.
Piyasada çeşitli markalarda kavrulmuş tuzlu fındık bulunsa da, özellikle Karadeniz bölgelerinde üretilen yerel kavrulmuş fındıklar tercih sebebi. Bu bölgelede yetişen iç fındık çeşitleri, kavrulduktan sonra aldıkları koyu renkli, çıtır doku ve dopdolu lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakıyor.
Ayrıca kavrulmuş fındığın; magnezyum, çinko gibi mineraleler ile E ve B1 vitamini açısından zengin olması da cabası. İçeriğinde bulunan Omega-3 yağ asitleri kalp ve damar sağlığı için son derece faydalı. Antioksidan özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren kavrulmuş tuzlu fındık, lif bakımından da zengindir ve toksin atımına yardımcı oluyor.
Sonuç olarak; hem sağlıklı hem lezzetli bir atıştırmalık olan kavrulmuş tuzlu fındık, kış gecelerinin vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.